PLDM îndeamnă partidele pro – europene și unioniste să se retragă din cursa electorală, în favoarea PAS

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) îndeamnă partidele pro – europene și unioniste să se retragă din cursa electorală pentru parlamentarele din 11 iulie și să sprijine, în cadrul scrutinului, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Potrivit liberal democraților, PAS este singura formațiune pro – europeană cu șanse reale de a a accede în Legislativ și a de prelua ulterior o majoritate parlamentară. 

„Partidul Liberal Democrat din Moldova, conștient de pericolul perpetuării captivității statului de către oligarhia roșie condusă și astăzi de binomul Plahotniuc-Dodon, înțelegând că Republica Moldova în lipsa unei guvernări pro-europene riscă să rămână în zona gri a sistemului de relații internaționale, analizând situația reală, inclusiv sondajele de opinie publică, apreciind deplina bună credință a partidelor pro-europene și unioniste, face apel către aceste formațiuni politice, să se retragă din cursa electorală și să sprijine în aceste alegeri Partidul Acțiune și Solidaritate.”, se menționează într-o notă informativă remisă de PLDM.

Liberal democrații fac trimitere la sondajele realizate până acum, care au arătat că ăartidele mici, inclusiv cele nou înființate, nu vor trece pragul electoral.„Partidul Liberal Democrat din Moldova cheamă partidele pro-europene și unioniste să vadă în retragerea lor din cursa electorală nu un semn al slăbiciunii politice, ci dovada maturității politice. Suntem obligați să nu irosim această șansă istorică”, mai precizează cei de la PLDM.PLDM a anunțat în luna mai că nu va participa în calitate de cpncurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Tot atunci, liberal democrații și-au exprimat susținerea pentru PAS.

Suntem încrezuți că exemplul nostru va fi urmat și de alte formațiuni politice care pun interesul național mai presus decât interesele înguste de partid. Iar interesul național dictează în acest moment unitate pentru a pune capăt regimului Plahotniuc-Voronin-Dodon-Șor și pentru a relansa, după scrutinul din 11 iulie, parcursul european al Republicii Moldova”,  au anunțat în data de 16 mai reprezentanții PLDM.

Sursa: TV8